27 juni 2011

Boktips - semesterläsning

Semestern har börjat, och jag har redan läst en bok. "Karriär & köksbesvär" av Sophie Kinsella. Författarinnan har skrivit dom populära böckerna om shopaholican Becky, men detta är en fristående roman.


Boken handlar om den unga toppadvokaten, Samantha, som en dag i sin stressade vardag i London gör ett misstag. Det vänder upp-och-ner på hela hennes liv. Hon hamnar hos ett rikt par på landet, och blir deras hushållerska. Problemet är bara det att Samantha inte kan någon av en hushållerskas uppgifter...

Jag blev lite skeptisk i början av boken - tyckte inte om tempot. Men sedan blev den bättre, och tempot hör med i själva historien, som bjuder på många fniss, roliga och pinsamma förvecklingar. Det var svårt att lägga ifrån sig boken.
En osannolik historia med varma och härliga personligheter. Här finns de fisförnäma och karriärjagande, och de mer jordnära, enkla människorna. En lättläst underhållningsroman om att hitta sig själv, och att följa sitt hjärta. "Karriär & köksbesvär" är en modern men eftertänksam bok, utan att den blir för djup.
En romantisk komedi i bokform. ;)
Betygsättningen blir:
4 (små) av 5 hjärtan

Är du rustad med böcker inför semestern?
Vad skall du läsa i sommar?

Uppdatering: Den engelska titeln på boken är: "The Undomestic Goddess", och på norska heter den "Bill.mrk. Hushjelp søkes".

6 kommentarer:

 1. Jeg elsker Sophie Kinsellas bøker og sluker dem rått! Akkurat nå leser jeg "Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson og etterpå har jeg planer om å lese "Undead and Unwed" av Mary Janice Davidson. I morgen reiser vi til Liverpool og der har jeg planer om å kjøpe meg flere bøker til resten av sommeren! Klem fra Anette :)

  SvaraRadera
 2. I have read books by Sophie Kinsella, they're very good. I have a stack of books to read this summer, given to me by a friend - various authors.
  With gardening and visiting friends though, I'm not getting much reading done.

  SvaraRadera
 3. Hei igjen du. Tusen takk for koselig kommentar. Håper dere koset dere i hele helgen som var. Er morro med makro vet du heheh . Mye som må utforskes framover vet jeg. Dråpe bilder blandt annet må få til de skikkelig. Må finne en mal for det for å få til maks. Hils så masse til Ola. Natt hilsen fra nattejobberen ;O)

  SvaraRadera
 4. Alltid kjekt med tips om gode bøker :)

  SvaraRadera
 5. Har du tittelen på denne boken på norsk eller engelsk?
  Høres utrolig morsom ut. Må prøve å få lest denne ;O))
  Morsomt med bok tips. Jeg trenger det. Gikk inn på biblioteket her om dagen...snudde og gikk ut.. For mange alternativer, da blir jeg blank ;O((
  Sliter med det, når hode er fylt med så mye annet... Alderen kansje!!?? ;O)))))
  Ha en fin helg
  MineBlom

  SvaraRadera
 6. Tack för dina boktips! Jag har nyligen läst Främlingen i huset av Sarah Walters, som jag tyckte var en riktigt bra bok, och skall nu läsa Den trettonde historien av Diane Setterfield. Det är alltså din förtjänst att jag läser just de böckerna. Ingrid

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...