10 november 2013

En smakebit på søndag - "Moln över Arcadia" av Jojo Moyes

Boka jeg tenkte å dele en smakebit fra idag ble lest så fort, les omtale av den her, og nå har jeg begynt på en ny bok av samme forfatter. Denne boka fanget min interesse i en bruktbutikk for et par år siden.

Originaltittel: "Foreign fruit"

Baksidetekst:
Lottie Swift evakueras undan krigets London och hamnar i den sömniga lilla kuststaden Merham. Som fosterdotter i den respektabla familjen Holden finner hon sig väl till rätta och när kriget är över blir hon kvar. Hon och fostersystern Celia besöker ofta det stora huset Arcadia. Där bor den bohemiska skådespelerskan Adeline och några av hennes konstnärsvänner. Den anda av dekandens som omger Arcadia har gjort det till Merhams främsta skvallerämne, men flickorna älskar huset och dess frisinnade invånare.
Efter en skandalös fest på Arcadia skickas Celia till London. När hon ett år senare återvänder är hon inte ensam. Med sig har hon fästmannen Guy och Lottie behöver bara kasta en enda blick på honom för att inse att han är mannen hon alltid kommer att älska - och hennes känslor är besvarade...


Smakebit fra side 33:
Mrs Holden har ett av sine "kulturelle te-selskaper" og gjestene/fruene diskuterer den nyinflyttede Adeline Armand.

"Ja, det förvånar mig inte ett dugg att frun i huset är vid teatern. Hon klär sig kolossalt extravagant."
"Det är det minsta man kan säga", fnös mrs Chilton. "Jag tycker att hon ser ut som om hon hade härjat runt i en utklädsellåda för barn."
Spridda skratt hördes i rummet.
"Ja, men har ni inte sett henne? Siden och volanger klockan elva på förmiddagen! I förra veckan hade hon en herrhatt på sig när hon var i bageriet. En mjuk filthatt, vad ger ni mig för det? Min granne blev så förvirrad att hon fick med sig en påse vaniljgifflar som hon inte hade beställt."
"Nu, mina damer", sa mrs Holden som inte uppskattade skvaller - Lottie misstänkte att det berodde på hennes välgrundade rädsla att själv bli föremål för det - "vems tur är det nu? Kära Sarah, skulle inte du läsa något vackert för oss av Wordsworth? Eller var det av mr Herbert? Det där om ginsten?"
Mrs Ansty ställde försiktigt ned tekoppen på fatet. "Ja, jag vill bara säga att hon verkar vara lite väl... okonventionell för min smak. Jag är kanske gammaldags, men jag vill ha ordning och reda. En äkta man. Och barn. Och inget flängande från den ena platsen till den andra."
Instämmande nickningar i alla fåtöljerna.


Ha en fin søndag! Hva leser du for tiden?
Hos Mari kan du lese flere smakebiter og kanskje oppdage nye blogger. :)
http://gronneskoger.blogspot.se/2013/11/enders-game-en-smakebit-pa-sndag.html

Oppdatering:
En underholdene roman med et stort persongalleri. Da jeg begynte med del 2 (boka er delt inn i 3 deler), mista jeg litt den "røde tråden" i historien. Omsider fant jeg den igjen, og forfatteren knytte sammen historien bra. Jeg tror denne boka skulle passe boksirkler. Her finns flere temaer å diskutere. Men en sak man ikke fikk greie på i slutten gjør meg litt frustrert.
Den får 3 store hjerter av 5. 

13 kommentarer:

 1. Takk! Begge bøkene til Jojo Moyes er notert. Gleder meg til å lese dem.
  God søndag!
  Vigdis

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Jojo Moyes är en författare jag har lust att läsa något av.

  SvaraRadera
 3. Skulle mycket väl kunna vara en bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Ojdå, en herrhatt minsann :) Detta är en författare jag hört mycket om den senaste tiden. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Et helt halvt år som den nyeste boken hennes heter på norsk var bare veldig bra, så jeg kunne absolutt tenke meg å lese noe mer av henne. Tusen takk for smakebit og boktips!

  SvaraRadera
 6. Jag har Jojo Moyes bok Livet efter i dig i bokhyllan som väntar på att bli läst. Tack för smakbiten och ha en trevlig söndag.
  Kram Cissi
  http://cissigrip.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Jag blir helt klart nyfiken på både den här boken och författaren, som dyker upp titt som tätt på bokbloggar. Tack för tipset och smakebiten! Ha en fortsatt trevlig söndag. :-)

  SvaraRadera
 8. Jeg har bare lest Over havet av Jojo Moyes, men den var så bra at jeg kunne virkelig tenkt meg å lese flere av henne! Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 9. Om en herrhatt på en kvinna förvirrar så pass, är det väl bäst att jag undviker dessa damer. Vid det här laget har jag tappat räkningen bland mina herrhattar ;)

  Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 10. Boken som på norsk heter Et helt halvt år har jeg leste mye fint om, men ikke lest den selv. Takk for smakebiten.

  SvaraRadera
 11. Låter spännande, romantiskt och komplicerat! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. En intressant tidsperiod, tack för smakbiten :)

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...