13 april 2014

En smakebit på søndag - "Mörkt motiv" av Louise Penny

Tenk at jeg kjøpte krimbøker på årets boksalg hos den lokale bokhandleren! Ja, dette skal være "kosekrim" i stil med Agatha Christies bøker. "Mörkt motiv" av Louise PennyDet var lenge siden jeg leste krimbøker, så dette får bli årets påskekrim


Baksidetekst:
När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla damen? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen?
Den rutinerade kommissarie Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen.

"Mörkt motiv" är den första boken i serien om den charmige kommissarie Gamache och den kanadensiska byn Three Pines invånare, alla mer eller mindre excentriska.
Ett klipskt och klassiskt mordmysterium skrivet i samma anda som Agatha Christies och PD James bästa böcker.

Smakebit fra side 48:
Gamache og hans team har kommet til plassen der Jane Neal er funnet død.

"Hans mörkbruna ögon dröjde sig kvar vid hennes leverfläckade händer. Grova, solbrända händer som hade varit bekanta med alla årstider i en trädgård. Inga ringar på fingrarna och inga tecken på att det någonsin hade funnits några. Han kände alltid en speciell ilning när han betraktade nyss avlidna människors händer och tänkte på alla saker och personer som de händerna hade rört vid. Maten, ansikterna, dörrhandtagen. Alla gester de hade gjort för att uttrycka förtjusning eller sorg. Och den sista gesten, som otvivelaktigt hade varit att försöka avvärja det dödande slaget. Allra mest gripande var det med unga människors händer, som aldrig skulle få stryka en grå hårtest ur de egna ögonen."Vil du lese flere smakebiter, ta en titt hos Mari! Klikk på logoen under!
Leser du krim eller noe annet i påsken?

Kort oppdatering: Denne levde opp til forventningene jeg hadde, etter å ha kommet litt inn i boken.
Jeg gir den 4 av 5 hjerter.

14 kommentarer:

 1. Så flott smakebit! Ingenting er som en god krim for hånden i påskeferien :) Ønsker deg en herlig søndag :)

  SvaraRadera
 2. Dette var en fin smakebit:-) Har lest denne og to andre bøker av forfatteren, kosekrim så disse var midt i blinken for meg. Ha en fin palmesøndag:-)

  SvaraRadera
 3. Den här har jag tänkt läsa ganska snart, i alla fall i år :)

  SvaraRadera
 4. Mysigt krim som jag gillade! :)

  SvaraRadera
 5. Låter som en mysig, lagom spännande bok. Kanske något för mig då jag älskar Agatha Christie... Ha en bra söndag.

  SvaraRadera
 6. Agathe Christie er toppers. Kosekrim; det er så mye som legges inn i den sjangeren. Ikke lett å orientere seg. Kjent forfatter, men jeg har ikke lest noen av henne. Uansett, takk for smakebiten og fortsatt god påske.

  SvaraRadera
 7. Den här verkar spännande! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Hoppas boken passar som påskdeckare!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Det här är den enda av Louise Penny som jag läst och den är onekligen "cosy crime".

  SvaraRadera
 10. Låter som en mysig deckare. Skriver upp den på listan trots deckartröttheten jag lider av :)

  SvaraRadera
 11. Takk for tips til påskekrim! Jeg har ikke helt bestemt meg for om det blir krim i påsken, men har en thriller liggende som kanskje blir lest :)

  SvaraRadera
 12. "Kosekrim" låter verkligen som något för mig. Och att det utspelar sig i Kanada lockar också. Stort tack för smakebit och boktips! :-)

  SvaraRadera
 13. Innom for å ønske deg en god påske ♫
  Håper det står bra til meg deg og dine ♥

  God klem

  Bente

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...