8 januari 2015

Ledig dag och ljudbokslyssning

Storytel är en app där man kan lyssna till eller läsa böcker i mobilen. Nu provar jag detta gratis en stund, och idag har jag lyssnat på en kortroman av Maria Ernestam - Öga för öga, tass för tass. Så smidigt medans man plockar ur diskmaskinen, stryker tvätt, städar skrivbordet, osv.

Ljudboksuppläsare: Anna Maria Käll
Tid: 2,10 timmar
Om boken:
En katt går sin egen väg. Ingen kan välja sina grannar. Två sanningar som Sara och Björn får erfara när de flyttar ut på landet, till sitt nyrenoverade hus. Här skulle Björn koppla av från arbetet i stan och Sara förverkliga den länge närda drömmen om ett eget trädgårdsmästeri. För att inte tala om deras katt. Vilka möjligheter till fria strövtåg.
Lars och Agneta, paret i huset mitt emot, kommer förbi redan första kvällen. Att de liksom Sara och Björn är kattägare är ett lyckligt sammanträffande, och det är inte enda intresset de delar. Grunden verkar vara lagd för god gemenskap över staketet.
Men mycket snart kan oråd anas. Lars och Agnetas katt är ett stridbart djur som försvarar sitt revir med klor och tänder och när kriget mellan de båda katterna intensifieras ökar också spänningen mellan de nyblivna grannarna. Samtidigt uppdagas att det även tidigare har förekommit osämja mellan människor i de båda ensligt belägna husen. Bråk som slutat i spöklik tragedi där sanningen aldrig riktigt uppdagats.

Öga för öga, tass för tass är en annorlunda spänningshistoria i sann Maria Ernestam-anda. En tribut till grannar som håller sams och till katters obändiga egensinnighet.

Min åsikt:
Jo, detta var en lite annorlunda historia med en tvist i slutet. Slutet som slutar med endel obesvarade frågor, tycker jag. Vardagsmiljö med katten i centrum och mänskliga relationer. Jag blev nyfiken på Maria Ernestam, och lyssnar/läser gärna mer av henne.
Totalbetyg: 3 hjärtan av 5.


1 kommentar:

  1. Då får du prova att lyssna på Julia Dufvenius underbara inläsning av Sagan om Isfolket :)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...