22 februari 2016

Spännande noveller, eller?

Novellutmaningen lockar att läsa/lyssna på fler noveller. Jag gör det via Storytel, där finns lite diverse att välja i. Denna gång vågade jag mig på skräck- och deckartema.

Titel: Då i vårt mörka hus
Författare: Inger Frimansson
Uppläsare: Stefan Sauk
Tid: 39 minuter

Handling:
"Välkommen, fröken Linder. Varsågod och kliv in." Hans händer var långa och så magra att det såg ut som om ådrorna placerats ovanpå själva huden. Hon tyckte inte om tanken på att behöva känna dessa händer mot sin kropp. Men hon skulle bli tvungen. Tvungen att spela med...
'Då i vårt mörka hus' är kuslig och krypande spänning.

Min åsikt:
Lagom spännande novell om hämnd, med speciell huvudperson. Här ligger det nog mer mellan raderna än vad jag uppfattar. Men inte riktig trovärdig slut tyvärr.
Stefan Sauk är jättebra uppläsare.
Totalbetyg: 3 av 5 hjärtan.
Novellutmaningen: #7 Läs en novell som har deckartema.


Titel: Ankomst
Författare: Caroline L. Jensen
Uppläsare: Camilla Jern
Tid: 31 minuter

Handling:
Det är december och femton minusgrader. Sissy Svensson är på väg till en ledarskapsutbildning i Skåne, när navigatorn plötsligt flippar ur - den trygga mansrösten förvandlas till en kvinnas. Samtidigt ser hon en ohygglig syn. Men kanske är det bara skuggorna som spelar henne ett spratt?
En hårresande novell om utanförskap och rädsla.

Min åsikt:
Det kunde ha blivit en riktig rysare, men det blev en flopp. Lite löjlig historia överlag tycker jag. Jag blev besviken. Jag blev inte ens skrämd. Fungerar som spökhistoria, men skräck? Nej! Hade nog för höga förväntningar. Bra uppläsare dock.
Totalbetyg: 2 av 5 hjärtan.
Novellutmaningen: #13 Läs en skräcknovell.2 kommentarer:

  1. Har varit sugen på storytel länge nu, men gillar att bläddra i en bok... Men som sällskap då man promenerar är det nog inte dumt! Ha en fortsatt fin vecka ❤️🌻

    SvaraRadera
  2. Hej Mandelhjärtat! Titta in på min blogg, där finns ett meddelande till dig! Kram

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...