19 december 2011

Boktips i juletid

Denna bok fick jag av svärmor i julklapp för ett par år sedan. Det är en riktig härlig må-bra-bok.
Efter succén med bl.a. "Stekta gröna tomater", har Fannie Flagg åter klättrat upp på de amerikanska bestsellerlistorna, nu med en charmerande berättelse, full av humor och värme. En bok som förvisso inte bara kan läsas vid jul.

(Bilden är från Bokus.)

Omslagets text:
"Det är november och snöstorm i Chicago när den medelålders Oswald Campbell får veta av sin läkare att han har högst några månader kvar att leva. Oswald är sjukpensionär, bor på ett ungkarlshotell och som enda anhörig finns exfrun. Läkaren föreslår att han ska söka sig till ett varmare klimat och sköta om sig.
Av en tillfällighet får han telefonkontakt med en kvinna i den lilla sömniga staden Lost River i Alabama och hon ordnar inackordering åt honom hos en granne. Oswald tas till sin förvåning emot med stor entusiasm, inte minst av alla de änkor och ogifta damer som raskt börjar uppvakta honom. Visserligen är han inte den Romeo de sett fram emot, men de tar honom ändå under sina vingars skugga. Oswald börjar njuta av livet.
När julen kommer inträffar något så häpnadsväckande att de som är med aldrig kommer att glömma det. Undrens tid är inte förbi och i centrum finns en liten flicka och en röd fågel..."

Originaltiteln är "A redbird christmas". Har du läst den?
Har du ett bra boktips med jultema?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...