29 april 2012

Månadens boktips

Denna bok fyndade jag för 40:- svenska kronor (på Gekås i Ullared, faktisk!) och är mer än nöjd med det. Men ännu mer nöjd med själva boken!  Kate Morton har blivit en av mina favorit-författare, efter bara ha läst två böcker av henne. Hon skriver på ett sätt som jag skulle önska att jag kunde också... ;-)

Bilden är googlad.

"I det förflutna" är en tegelsten på över 550 sidor, men alla sidor är fyllda med en beskrivande text om en besynnerlig berättelse.
En spännande och gripande roman som innehåller mystiska gåtor, familjehemligheter, passion, romantik och tragiska öden i engelsk slottsmiljö.

"Edie Burchill och hennes mamma har aldrig stått varandra nära, men när ett brev dyker upp väcks starka känslor till liv. Det gamla brevet har varit på villovägar sedan andra världskriget och nu, femtio år senare, får dess innehåll oerhörda konsekvenser. Edie får veta att mamman som trettonåring skickades från London till ett slott på landsbygden som krigsbarn. Där bodde hon hos familjen Blythe: den märkliga flickan Juniper, hennes äldre tvillingsystrar och fadern Raymond, författare till gotiska romaner. Men vad hände egentligen på slottet?

Eftersom mamman sluter sig som en mussla beger sig Edie till det mystiska Milderhurst Castle för att hitta lösningen på sin mors gåta. Där bor de excentriska systrarna Blythe kvar och Edie dras in i deras tragiska och gripande historia. Men många gamla hemligheter finns gömda på slottet och pockar på hennes uppmärksamhet. Sanningen om vad som egentligen hände i det förflutna har väntat länge nog på att någon skall gräva fram den."

Redan efter några sidor är man fast, och bladvändningen börjar... Nu gäller det att man har tid att läsa, för allt annat blir åsidosatt. En mycket underhållande bok! Men framförallt härligt beskrivande, precis som jag gillar det. Kate Morton måste vara en mycket observant person, och formedlar känslor, stämningar, miljöer och personer på ett intressant sätt.
Tycke och smak kan vara så olika, och själva historien i denna bok kan verka otrolig, och något lång. Men jag gillar hennes beskrivande språk. En bok att njuta.

Engelsk titel: "The distant hours"
Norsk titel: "En svunnen tid"

Betyg: 5 av 5 hjärtan.

Någon som har läst denna eller andra böcker av Kate Morton?

2 kommentarer:

 1. Kate Morton är en ny bekantskap för mig, men letar ständigt nya läsvärda författare, så jag tar med mig ditt tips inför sommarens semesterläsning i hängmattan ;-D Kramar till dig och en fin valborg <3

  SvaraRadera
 2. Hei på deg ♥

  Tuuusen takk for rørende flott kommentar ♥ Ble så glad:))
  Så godt når man får slike kommentarer som treffer rett i hjertet ♥
  Takk for den du er :)

  Må du også ha en forsatt fin kveld !

  Klem & Smiiil fra meg

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...