28 juni 2015

En smakebit på søndag - Skygger over Somerset

Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten utfordrer hver søndag -  vi deler en smakebit fra boken som leses "i dette nu". Ingen avslørende detaljer bare. Jeg leser Skygger over Somerset av Leila Meacham, som jeg har lånt av mamma. Hittils synes jeg boken er bra - passe beskrivende og det skjer noe hele tiden, det gir boken et fint driv og er vanskelig å legge fra seg. Men det er jo ferietid...
Tittel: Skygger over Somerset
Originaltittel: Somerset
Forfatter: Leila Meacham
Forlag: Gyldendal
Utgitt på norsk i 2014
Sider: 549

Handling:
South Carolina tidlig på 1800-tallet: Unge Silas Toliver planlegger å følge vennen Jeremy Warwick til East Texas for å etablere en egen bomullsplantasje. Men faren etterlot ikke Silas noen arv, så han har ingen midler til å realisere drømmen for seg og forloveden Lettie.
Inntil den rike naboen og plantasjeeieren Carson Wyndham kommer med et uventet forslag: Hvis Silas gifter seg med datteren hans, den opprørske og frittenkende Jessica, vil Carson finansiere reisen til Texas og hjelpe Silas igang.
Tvunget av egne demoner og et ustoppelig behov for å bli herre over egen jord, fatter Silas et valg som blir skjebnesvangert ikke bare for ham, Lettie og Jessica. Beslutningen kaster en forbannelse over Somersets bomullsmarker, en forbannelse som også kommende generasjoner må leve med.

Skygger over Somerset er en rikt brodert sørstatsroman om sterke kvinner og menn, og om konflikten mellom familie, ambisjoner og oppdagertrang. Boken er en frittstående forløper til Leila Meachams kritikerroste roman Rosenes hemmelighet.

Smakebit fra side 134/135:
Det eneste lyspunktet hadde vært det merkelige, lille knøttet av en hushjelp som het Tippy. Det var noe overjordisk ved henne. Hun hadde det bredeste smil og de mest strålende øyne han hadde sett. Piken utstrålte et lys, og selv han kunne se at det ville være en skam å slukke det. Det var tydelig at hun og Jessica passet til hverandre som hånd i hanske, og han visste ikke hva han skulle mene om et slikt vennskap mellom en hvit pike og en negerslave, men han ville ikke gjøre noe for å forhindre det. 

Smakebit fra side 165:
For å ha noe å beskjeftige seg med, bestemte Jessica seg for å gjøre notater - å føre en slags loggbok - av reisen. En dag kunne hun kanskje skrive en bok om erfaringene for kommende slekter.
Vil du få flere boktips eller oppdage nye blogger? Klikk på bildelinken under.
God lesesøndag!Oppdatering: Dette er min kopp te. En historisk roman med alle gode ingredienser, krydret med et beskrivende språk. Det er interessant, engasjerende og underholdende. Troverdig familiesaga over et århundre i de amerikanske sørstater under 1800-tallet, med hovedvekt på klasseskille, slaveri, frigjøring, familiehemligheter, kjærlighet, krig, død, Jessicas livshistorie.
Underveis måtte jeg google ett par ganger og også titte på kartet over USAs stater og byer som ble nevnt. Noe er oppdiktet og noe finns i virkeligheten.
Jeg kan varmt anbefale denne romanen.
Den får faktisk 5 av 5 hjerter.38 kommentarer:

 1. Om jag ska döma efter omslaget så är det inte en bok för mig, men handlingen låter ju intressant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju såna omslag, men bokens innehåll måste ju också leverera. ;) Det gör nog denna.

   Radera
 2. Låter som en bok jag skulle gilla.
  Du har så himla fin blogg, tänker alltid det men säger inget, så nu så ;)
  Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett att boken finns på svenska, men på engelska.
   Tack för dina fina ord! Trevligt att höra. :)

   Radera
 3. sydstatsromaner är intressanta! läckert omslag. snygg blogg. jag har samma kopp som den i headern! tack för smakebiten! ang min länk så kollade jag och jag kommer till Flukten fra virkeligheten 28/6. har jag missat något???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, såna böcker är intressanta. Tack! :)
   Länken från Maris sida; om man klickar på boken "Händelser vid vatten" kommer man till din blogg men inlägget från förra söndag... ;)

   Radera
  2. jaa, nu fattade jag! tack för ditt påpekande!

   Radera
 4. Den blir jag definitivt sugen på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Så fint omslag och det verkar vara en bra bok :)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, mamma vet vad jag gillar läsa. ;)

   Radera
 6. Den här typen av böcker brukar jag gilla. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Jag har del 1 men inte läst ännu och denna finns inte på svenska än.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom kan läsas separat, men finns tyvärr bara på engelska här i Sverige ja.

   Radera
 8. Sinulla on ihana blogi <3 terveisiä Suomesta :) RONJA

  http://valokuvauksellinen.blogspot.fi

  SvaraRadera
 9. Helt ny för mig, både författare och bok!
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Författaren började ge ut böcker sent också. ;)

   Radera
 10. Tack för smakebiten, blir alltid lockad av böcker som utspelar sig under 1800-talet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det för mig också. Oftast "fastnar" jag då i England... ;)

   Radera
 11. Jag känner igen författarens namn, men jag har inte läst något av henne. Får nog ta och kolla upp den. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten, låter som det kan finnas en del romantik här?

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Fint omslag och intressant tid att läsa om. Kul med en bok/författare som jag inte kände till. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det kul att upptäcka nya författare. Håller med om att omslaget och handlingen lockade. ;)

   Radera
 14. Låter som en fin bok, den får jag lägga på minnet. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 15. Høres nesten ut som boken jeg leser nå ("Sukkerplantasjen på Puerto Rico"), i hvert fall når det gjelder å drive plantasje, starte et liv i et fremmed land og forviklinger i kjærlighet :) Skriver opp denne på leselisten min!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den boken har jeg hørt om men ikke lest selv. Ja, det høres likt ut, men jeg tror det er to ulike tidsepoker i de bøkene. Men du bør absolutt ta en nærmere titt på denne. :)

   Radera
 16. Begge disse smakebitene fikk meg umiddelbart til å tenke på Kathryn Stocketts "Barnepiken", den og "To Kill A Mockingbird" tror jeg så langt må være de sørstatsromanene jeg har likt best. Jeg har også lest "CeeCee Honeycutts reddende engler", men den ble litt for sukkersøt og urealistisk for min del. Hvordan er denne? Føles historien troverdig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Barnepiken har jeg lest, og det er jo litt samme tema (rasisme/slaveri). Jeg synes ikke denne er sukkersøt, men litt romantikk fins jo med. Absolutt troverdig så langt, så ta en titt på denne. :)

   Radera
 17. Tack för reportaget om boken, bra böcker kan man inte få för många av. Jag spar tipset tills vidare, Just nu håller jag på med Frances Mayes' böcker om Toscana......
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toscana? Hm.. då blir jag nyfiken. Finns böckerna på svenska?
   Bra boktips är alltid bra att spara på. Jag har hittat många bra böcker via tips hos andra bloggare. ;)

   Radera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...