24 maj 2012

Hagemysterier - del 1

Da vi flyttet hit for noen år siden, kom vi til en oppvokst hage. Den er ikke kjempestor, men inneholder et mangfold av planter og blomster. Flere av de har jeg ennå ikke identifisert. Derfor vil jeg framover gjøre innlegg med "hagemysterier" - og kanskje få hjelp fra noen av dere? Jeg vet av erfaring at det finns mange dyktige og kunnskapsrike bloggere/lesere der ute.  :-)

Første plante ut er denne, som har dukket opp i et blomsterbed. Her bor den sammen med dagliljer, diverse vårløker, en hosta, mm.  Jeg har også sett noen i gressplenen, men de blir jo aldri såpass store...

Planta er 10-15 cm høy den 13.mai

En ganske lubben, kraftig plante med lett hårvekst... Ingen pigger som stikker altså. Og nå har den fått miniblomster som ligner litt på lobelia. Veldig søte!

Nå har den blitt noen cm høyere og fått søte små blomster.Vet du hva dette er for en plante?  Kunne vært morsomt å vite hva den heter, ettersom jeg har begynt å "katalogisere" planter, blomster, busker og trær i hagen. Utrolig lærerikt og gøy! :-)
Ha en herlig sommerdag! Ja, her er det sommervarme og strålende sol.

Oppdatering: Svigerfar visste hva dette var, så nå har jeg fått svar. Det norske navnet er Jonsokkoll, på svensk heter den Blåsuga og på latin Ajuga pyramidalis. (Egentlig er det nok et ugress.) Takk for hjelpen!

5 kommentarer:

 1. Åååå skulle ønske jeg kunne hjelpe deg, men dårlig på blomster og blomsternavn utenom de vanlige...men mener jeg har sett den øverste hos miin svigerinne på vestlandet...og dit skal jeg til helgen...da skal jeg sjekke ut ;0)

  SvaraRadera
 2. Tjaaa...den virker liksom kjent den planten din...men kan ikke svare på direkten..
  Det er gøy å prøve å finne ut hva en har...for faktisk dukker det av og til opp nykomlinger også:)
  Ønsker deg en fantastisk pinsehelg:))

  SvaraRadera
 3. Ja, som du vet er ikke jeg noen blomsterkjenner, men kanskje en tur på biblioteket kan hjelpe deg...der har de sikkert mange flotte blomsterbøker!
  Ønsker deg ei strålende pinsehelg.
  Klem fra Kristin

  SvaraRadera
 4. Takk for kommentarer. :)
  Jeg skal søke videre etter navnet på denne, og oppdaterer når jeg har funnet ut av det.
  God pinsehelg til dere også!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...