6 juli 2012

Boktips

Jag har precis läst "I själ och hjärta" av Maeve Binchy. Boken fick jag av mina svärföräldrar för ett tag sen. Min svärmor och jag delar bokintresset och vet vad den andra gillar. Vi har diskuterat många böcker, innehåll, språk, författare mm. Denna bok tyckte jag om! Min första bok av Maeve Binchy, men inte den sista.

(Bilden är googlad.)

Bak på boken står detta:
"Nunnorna i ledningen för S:t Brigid`s Hospital i Dublin ger läkaren Clara Casey den otacksamma uppgiften att bygga upp en hjärtklinik från grunden utan någon egentlig finansiering att tala om. Mot alla odds tackar Clara ja till jobbet, trots att hon redan har mer än fullt upp med egna problem - hon ligger i skilsmässa och har två stuliga tonårsdöttrar som förpestar hennes tillvaro. Men med sin sedvanliga målmedvetenhet och omtanke om både patienter och personal lyckas Clara få kliniken på fötter och resultatet blir en hjärtklinik som inte liknar någon annan."
"Maeve Binchy är tillbaka och i toppform den här gången. Temat är hjärtat, både som muskel och metafor, och efter att ha läst den här boken blir man verkligen varm om hjärtat." - The Times

Det här är en varm och hjärtlig berättelse om vanliga människors vardag och öden i Irland. En mysig, trevlig bok där man lär känna alla inblandade personer. I en annan recension läste jag att författaren tagit med karaktärer från några av sina tidigare böcker.
Boken innehåller mycket dialoger, som gör språket levande och lätt att följa. Detta är ingen spänningsroman eller deckare, men en bladvändare för att man vill veta hur det går med de olika människornas olika motgångar och medgångar. Historien kunde varit hämtat från verkligheten. 
En bok som handlar om kärlek, människor, livet, familj, relationer, hjärta, hopp, omtanke... där den nya hjärtkliniken står i centrum.
Absolut läsvärd lektyr inomhus med filt och tekopp på regniga dagar. Ett måste i hängmattan/solstolen med solglasögon och iskall dricka på soliga dagar.
Totalbetyg: 4 stora hjärtan av 5

Originaltitel/Engelsk titel: "Heart and soul"
Norsk titel: "Hjerte og sinn"
Dansk titel: "Hjerterum"

 
Författaren berättar kort om boken.
 Har du läst något av Maeve Binchy?

5 kommentarer:

 1. Hun har jeg ikke hørt om,virker som en fin bok :)
  Jeg er dessverre ikke flink å lese bøker,skulle ønske jeg var flinkere der :/
  Håper du koser deg og har det bra ♥

  Klemmer Bente

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du gillade boken. Ja, vi brukar veta vad den andra gillar i bokväg. Tack för alla läsvärda böcker jag fått av dig och sedan alla givande boksamtal som vi har. Svärmor

  SvaraRadera
 3. Et fint tips om en bok som jeg aldri har hørt om, men som virker som en riktig hjertevarmer ;)
  Tusen takk for bidraget på mitt tematips i dag. Dette var en ekte feelgoodroman!

  SvaraRadera
 4. Denne har jeg ikke hørt om før, så tusen takk for boktipset. Boken er nå ført opp på ønskelisten min! Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Hei! Har en bok av Maeve Bricky- noe med Italia i tittelene, men den står enda i hylla mi. Takk for tipset..)

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...