12 juni 2014

Självsådda styvmorsvioler

Visst är det trevligt att det blommar mer än planerat i trädgården! Dessa söta violer har dykt upp mellan stenplattorna på en av uteplatserna två somrar i rad nu. 


Jag kanske borde flytta dom? Dom skall väl vara såpass robusta att det skulle gå bra. Någon som vet eller provat? (Jag vill inte rensa bort dom. Här finns plats.) Dessutom skall jag iår prova ättika mot besvärligt ogräs som kommer mellan stenplattorna. Ett evighetsarbete... Tips mottas med tack!

Nu skall jag till jobbet, men snart blir det helg - igen! :)
Ha en bra sommardag där du befinner dig!



4 kommentarer:

  1. Har problem att lämna kommentarer hos dig, så ber om ursäkt om jag nu postar flera... Men som jag skrev tidigare så ler jag lite då jag just blandat ihop ättika och lite vatten för att gå ut och bekämpa mitt ogräs som jag för en ojämn kamp emot... Solen strålar å det är en ljuvlig dag, tur för de barn som tar sommarlov i dag här på orten! Hoppas solen lyser även på dig och att du njuter av försommarens underbara tid <3 KRAM

    SvaraRadera
  2. Hei! Fioler som selvsår seg, er jeg så glad for. Det kommer flere og flere av dem, og ofte på steder jeg ikke ville ha plassert dem f.eks. i grusen og de får bli.
    Har vært plaget med levermose som har kommet med planter fra plantesentre. Har forsøkt eddik, og det ser ut til å fungere kjempebra.
    God junikveld til deg! Anne

    SvaraRadera
  3. Så koselig med disse søte små som plutselig dukker opp. Dersom du klarer å få med noen av røttene skal det la seg gjøre å flytte dem. Jeg brukte en strikkepinne og lirket de opp, deretter puttet jeg de ned i et blomsterbed og de kom igjen i år :o) Vi har også stein og jeg har prøvd eddikvann, det fungerte dårlig synes jeg, mulig det ble for svakt. Fikk imidlertid kjøpt et middel på en byggvarehandel som skal fjerne mose og alger. Det fungerte utmerket! Jeg vet jo ikke om dere får tak i det i Sverige, men det vil jeg nesten tro. Du kan jo forsøke å spørre etter mosefjerner :o) Lykke til! Ha en herlig lørdagskveld! Klem fra Nina

    SvaraRadera
  4. Takk for alle gode råd og tips! Jeg skal prøve litt av hvert... ;)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...