23 augusti 2015

En smakebit på søndag - "Det forbudte barnet" av Katherine Webb

Søndagens smakebiter er hentet fra boken Det forbudte barnet av Katherine Webb. En bok jeg kjøpte før sommerferien til bra pris hos en nettbokhandel. 
En garnetikett får være bokmerke. ;)

Originaltittel: The misbegotten (2013)
Norsk tittel: Det forbudte barnet (2014)
Oversetter: Jan Chr. Næss
Forlag: Gyldendal
Sider: 527

Bokens baksidetekst:
Bath, 1821: Innerst i Lansdown Crescent, på et høydedrag over byen, ruver erskapshuset til den rike og innflytelsesrike Alleyn-familien. Her har sønnen Jonathan levd isolert i mørke bak gjenspikrede vinduer siden han kom tilbake fra krigen. Men tjenestejenta Stær tror ikke det er krigens redsler som tærer på Jonathan. Hun er overbevist om at han er blitt gal fordi han tok livet av ungdomskjæresten Alice, som Stær elsket som en søster.

Da den unge Rachel Weekes flytter til byen, har det en rystende virkning på både Alleyn-familien og mange andre i Bath. Med sitt sannhetssøkende og ærlige vesen tvinger Rachel gradvis fortidens hemmeligheter ut av skyggene. Men Rachel og Stær må begge betale en høy pris dersom sannheten om Alice skal helt frem i dagen.Smakebit fra side 157:
Nedenfra lød den umiskjennelige lyden av stuedøren som gikk opp, og hun hørte fottrinn i hallen. Hun skyndte seg tilbake til skrivebordet og begynte desperat å lete gjennom papirrotet og skrotet som dekket bordplaten. Hun stakk seg på en skalpell og etterlot seg en dråpe blod på bladet. Hun hørte klikkingen av støvelhæler mot steintrappen. Så fikk hun øye på brevet.

Smakebit fra side 298:
"Livet er en gave fra Gud," sa Rachel mykt. Hun trakk på skuldrene. "Det er ikke opp til oss å avgjøre når vi gir det fra oss, og hva som ville være enklest, har ingenting med saken å gjøre."

Katherine Webb (1977)
Engelsk forfatter.


Her finner du flere smakebiter og boktips:


God søndag!  :)

Oppdatering:
Historien er typisk Webb-stil, som jeg vanligvis liker. Miljøbeskrivelser, tidsepoken, romantikk og spenning. Alltid hemmeligheter og mysterium som skal nøstes opp. Men dette var ikke den beste boken av Webb jeg har lest. Til tider synes jeg at det ble litt for rått og brutalt. Jeg tenker på Jonathans opplevelser under krigen, men også hendelser i Stærs liv, mm.

Samtidig var det vanskelig å legge fra seg boken etter at halve var lest. Hemmelighetene avsløres sent, og historien er ikke over før siste side er lest.
Den får 3 av 5 hjerter.


19 kommentarer:

 1. Detta är en författare som jag hört mycket om, men än så länge har jag inte läst något av henne. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Jag har någon bok stående i bokhyllan med denna författare, kanske man skulle läsa. Tack för smakebiten

  SvaraRadera
 3. Jag har läst en bok av Webb och den tyckte jag var riktigt bra! Just denna har jag inte läst, men jag kommer nog läsa fler böcker av henne någon gång :) Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Takk for boktipset.
  Den høyrest spennande ut.

  God søndag !
  Her er strålande ver, endeleg sommar,

  SvaraRadera
 5. Denne har jeg hørt på lydbok. Likte den godt. Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Det lät spännande!

  SvaraRadera
 7. Spännande! Jag har läst en annan bok av Katherine Webb som jag gillade och den här låter som något för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Jeg har lest flere bøker av Katherine Webb, men ingen i det siste selv om jeg vet jeg har to stående her. Det kommer vel av at jeg har så mange bøker jeg vil lese og så får jeg ikke tid til alle :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 9. Flotte smakebiter! Denne boken har vi solgt masse av i sommer, på Ark der jeg jobber :)

  SvaraRadera
 10. Sommerhilsen til deg i dag! Har lest denne boka. Koselig ferieroman.

  SvaraRadera
 11. Katherine Webbs namn dyker ofta upp i bloggar, tycker jag. blir nyfiken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Den här blev jag nyfiken på. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 13. Ny författare för mig. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 14. Leste Italienske netter tidligere i sommer. Ganske bra. Takk for smakebit..:)

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...