31 januari 2011

Årets första bok

Den första lästa boken detta år blev "Victoria: prinsessan privat" av Johan T. Lindwall.


Expressens hovreporter (författaren) har följt konprinsessan sedan hennes 18-årsdag, och samlat sina intryck i denna bok. Han portretterar kronprinsessan Victoria som viljestark, men med många svara hinder att ta sig igenom. En omtänksam och ansvarsfull ung kvinna, men som är född in i en kungafamilj - med allt vad det innebär.
Jag måste säga att jag blev lite besviken på denna bok, hur den är skriven. Språket är dåligt. (Jag menar då formuleringar och gramatik förståss.)  ;)  Man förväntar sig mer av en person som har skrivandet som yrke! Men det är en lättläst bok, som beskriver hur kronprinsessans vardag har sett ut, och som så många inte känner till. Inte många vanliga "Svenssons" hade klarat av all den psykiska och fysiska press hon har upplevt.
Bokens huvudperson är en intressant, engagerande, jordnära och fantastisk kvinna. Hon kommer bli en bra drottning, med tiden.
Bokens betyg: 3 av 5 hjärtan.
(Victorias betyg: 5 av 5.)

1 kommentar:

  1. Jag har också läst boken om kronprinsessan Victoria. Boken förstärker den positiva bild man tidigare fått av henne genom TV och press.
    Ett riktigt drottningämne.

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...