22 oktober 2011

Månadens bok - "Återkomsten" av Tamara McKinley

Det var framsidan - omslaget - på denna bok som väckte mitt intresse. När jag hade läst baksidan bestämde jag mig för att köpa den, "Återkomsten". Detta är första boken jag har läst av Tamara McKinley, men det blir inte den sista! Tänk att jag fyndade denna pocketbok hos Gekås, sist jag var i Ullared! ;))

Bilden är lånad från Bokus.

" Sydney 1887: Det är nyårsfest i guvernörsresidenset. I en undanskymd del av trädgården inträffar något som får vittgående konsekvenser för människor av flera generationer.
London 1920: Lulu  Pearson firar stora framgångar som konstnär. Beställningarna strömmar in, det råder ingen tvekan om att hon är en stjärna på uppåtgående. Men en dag får hon ett brev som kan förändra allt. Det kommer från Joe Reilly, ägare av ett kapplöpningsstall på Tasmanien. Det han berättar gör henne djupt förbryllad och hon beslutar att resa dit. Lulus gammelmoster Clarice Pearson blir förfärad över Lulus planer. Det är många år sedan hon och hennes unga släkting lämnade Tasmanien. Hon hade aldrig trott att någon av dem skulle återvända, aldrig ens övervägt det. Trots Clarices uttryckliga förbud håller Lulu fast vid sitt beslut. Hon anar inte att återkomsten kommer att röra upp känslor hos fler personer och sätta igång en kedja av oväntade händelser.

Återkomsten är ett genuint läsäventyr fyllt med dramatik, glödande passioner och överraskande förvecklingar. Handlingen växlar mellan två olika tidsplan och utspelar sig i färgrika australiska och engelska miljöer."

Tamara McKinley beskriver platser, miljöer, personer och känslor så bra att det är lätt att svepas med i historien. Romanen är underhållande, engagerande, gripande och mycket svår att lägga ifrån sig.
Perfekt läsning på mörka höstkvällar med en mjuk filt och gott te!
Originaltitel: "Ocean`s Child". (Både den svenska och den engelska titeln passar utmärkt för bokens innehåll.) ;)
Betyg: 5 av 5 hjärtan.

Har du läst något av Tamara McKinley?

4 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av henne, men ska definitivt göra det efter din fina reklam och betygsättning!!! Och fotot nedan, det gick rakt in i mitt hjärta. Vilken stämning. Sååå vackert! KRAMAR och en önskan om en fin lördagskväll!

  SvaraRadera
 2. Ja jag har läst Matildas sista vals och den tyckte jag mycket om. Här är ett litet inlägg tillägnat din blogg:
  http://erikasbokprat.blogspot.com/2011/10/varma-bokbloggskramar.html

  SvaraRadera
 3. Tusen takk for boktipset, jeg elsker nemlig å lese:-)

  SvaraRadera
 4. Vilken tjusig omslagsbild. Det är säkert en underhållande och spännande bok. Efter ditt tips sätter jag nu upp den på min boklista. Ingrid

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...