14 februari 2012

Blomsterkonkurranse hos Moseplassen - runde 7

Vi har kommet til runde 7 i Annes blomsterkonkurranse, som hun arrangerer på sin blogg Moseplassen. Det er nest siste runde, og fargen på blomsten(e) skal være orange.
Mitt bidrag blir Daglilje.

Det er fler som liker dagliljer...

Dagliljene har vi adoptert fra svigermors venninnes sønn - for å gjøre deres historie komplisert. Men de virker å trives hos oss, og vi har flere grupper i hagen med disse flotte liljene. Det er et par år siden som vi fikk en "billast" med diverse planter - som svigermor ikke hadde plass til. Pga. ombygging av hus/hage ble masse planter og blomster adoptert bort til blomstervenner (eller kastet!). En av de heldige utvalgte ble da altså meg. =)

Dagliljer (Hemerocallis) kommer opprinnelig fra Asia. De er stauder som vokser med røtter under jorda og alle bladene kommer fra basen. De er ikke ekte liljer, som jo er løkplanter. 
"Hemera" betyr dag på gresk, og "kalos" skjønnhet eller vakker. "Vakker for en dag".
Som navnet sier; blomstrer de bare èn dag, men plantene kan blomstre over en lang tid ettersom de ofte får mange knopper.
Det er en plante som er anpassningsbar og herdig. De vil ha normal, god og næringsrik hagejord. Plant gjerne på en solfyllt plass, da blomstrer de bedre, selv om de tåler endel skygge på dagen. La de få stå i fred i flere år etter plantering, de blomstrer best når de får stå og vokse seg til. Om du må flytte på dem skal du vanne riklig først, og ta med en så stor jordklump som mulig, etter å ha forberedt den nye plassen på forhånd. Man kan flytte dem på våren eller høsten, men ikke i full blomstring. Dele planten til flere kan man gjøre hvert tredje år. 

Dagliljer bidrar til hageglede i form av form, farge, villighet og flotte blomster. De er veldig fine som snittblomster i høye vaser. Dekorative både ute og inne altså, og de synes! Dette er blomster man blir på godt humør av! =) 

Hemerocallis fulva


Vil du se flere orange blomsterbilder, klikk på logoen under!


10 kommentarer:

 1. Din daglilje var veldig fin!Jeg hadde en gul daglilje,men den ville ikke blomstre så jeg grov den opp og kastet den,men kanskje jeg skulle vært litt mer tålmodig.

  SvaraRadera
 2. Så flott daglilje! Jammen er du heldig som fikk masse liljer, og billast med diverse planter høres unektelig spennende ut!
  Flott informasjon om planten. I fjor delte jeg min gule daglilje, og flyttet to eksemplar til en annet bed, bare for å oppdage et par dager senere, at hjorten hadde spist de opp =( Jaja....
  Lykke til!

  SvaraRadera
 3. Å, så fint bilde, virkelig et skikkelig blinkskudd med vepsen inni den vakre liljen!!
  Riktig god valentinesday :)

  SvaraRadera
 4. N-y-d-e-l-i-g!!
  For noen flotte bilder av en fantastisk dekorativ blomst.
  Lykke til =)

  SvaraRadera
 5. Nydelige bilder og det første var jo et virkelig blinkskudd!
  Lykke til :-)

  SvaraRadera
 6. Virkelig flott daglilje! Jeg er veldig spent på mine til sommeren, om det blir noe blomstring!

  Ønsker deg lykke til i konkurransen.
  Ha en fin kveld!

  SvaraRadera
 7. Herlig bilde! Dagliljer er fine og denne var speielt flott!

  SvaraRadera
 8. Riktigt läckra bilder på liljorna! Tänk att plantorna, som blev transporterade i två omgångar, växte upp till sådana skönheter! Så har du också "gröna fingrar". Svärmor

  SvaraRadera
 9. Nydelig!! jeg har samme blomsten, men har visst ikke tatt bilde av den. Det må jeg huske å gjøre til sommeren:-)

  Lykke til i konkurransen!!

  SvaraRadera
 10. Ja dette er blomar til å komma i godt humør av :)

  Vakkert, vakkert!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...