28 september 2012

"Bröllopsfixaren" av Marita Conlon-McKenna

Denna pocket har jag fått av min svärmor, som vet vad jag gillar för böcker. Tusen tack för dessa trevliga lässtunder!
Marita Conlon-McKenna är en irländsk författare som skriver om irländska miljöer och personer som bor där. Ofta om kvinnor och deras liv. Språket är härligt beskrivande - både miljöer och känslor, och levandegör berättelserna med många dialoger. Även om hennes romaner är vardagliga är dom intressanta. Man lär känna många personligheter och ofta hela familjer. Man vill veta vad som kommer hända och följa deras val och öden - därmed blir hennes böcker "bladvändare".

(Bilden är googlad.)

"Maggie Ryan rår inte för det! Hon kan inte låta bli att para ihop olika personer eller matcha saker. Allt från sockor och underkläder i lådor och tvättkorgar, till dukningar, menyer, möbler och gardiner eller den perfekta presenten till en kär vän.
Maggie har tre snygga, smarta singeldöttrar som hon gärna skulle hitta lämpliga män till. Ett projekt som visar sig vara mycket svårare än hon först trott, men Maggie Ryan är inte den som låter sig nedslås! Hon tänker minsann inte ge sig förrän döttrarna har de där förbaskade ringarna på sina fingrar.
Bröllopsfixaren är definitivt en roman om kärlek och romantik, men den handlar lika mycket om mödrar och döttrar, ensamhet och vänskap, och sökandet efter den där speciella personen som kan göra oss lyckliga."


Det här är en underhållande och trevlig må-bra-bok med "happy ending". Om den är förutsägbar? Jo, men det gör inget! Detta är som en romantisk komedi, fast i bokform.
Det finns vissa saker som jag retar mig på, men alla tycker nog inte som jag. (T.ex. fördomar, att kvinnors utseende spelar en viktig roll i närheten av män, och att det är mycket alkohol med, osv.)

Men i stora hela: "Bröllopsfixaren" är en trevlig, hjärtevarm bok att underhållas av på mörka höstkvällar!

Betyg: 4 små hjärtan av 5
Originaltitel: "The Matchmaker"
(Har inte hittat norsk översättning av denna. Någon som vet om det finns?)

5 kommentarer:

 1. God helg og tuusen tusen takk for nydelig
  kommentar ♥
  Masse velsignelser til deg ♥

  Klem Bente

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Oj, att du kom ihåg det må jag säga, själv hade jag glömt bort det och förstod först ingenting:)Tusen tack! Då skall den införskaffas och så skall vi se om den även passar att läsas i solen under höstlovet.
  Önskar dig en härlig helg/
  Berit

  SvaraRadera
 3. Tack snälla du för att du förmedlar detta boktips, låter som en bok för mig! Men hade nog inte plockat ner den från hyllan om jag inte fått tipset från dig! Tack snälla, och tack för din kommentar och de fina bilder man alltid får njuta av då man kikar in här! Önskar dig en fin helg och avslut på hösten som nu är som vackrast, iaf här! KRAM

  SvaraRadera
 4. Takk for bok-tips...alltid kjekt å få tips om nye bøker å lese...
  Og SÅ gøy du ville bli med på Give Awayen min!!
  Herlig lørdag til deg,klm ingrid l

  SvaraRadera
 5. Roligt att du gillade boken. Svärmor

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...