8 maj 2013

"En välbevarad hemlighet" av Kate Morton

Nå har jeg lest den seneste boka fra en av mine favorittforfattere, og jeg behøver vel ikke skrive at hun ikke skuffet denne gangen heller...
Som alltid når man åpner en bok av Kate Morton, må man regne med at man forsvinner inn i bokas verden, og virkeligheten får ta en pause den tiden. Jeg kunne ha lest den i et jafs, men dette er en bok man vil nyte så lenge som mulig samtidig som man vil ha svar på alle spørsmål - den bør tygges og fordøyes.

Jeg har lest den på svensk.

En välbevarad hemlighet är en fängslande berättelse om mysterier och hemligheter, skådespel och bedrägeri, mord och evig kärlek.
1961:
En solig sommardag har sextonåriga Laurels familj picknick nere vid bäcken. Själv gömmer hon sig i sin gamla trädkoja, där hon ligger och drömmer om Billy, om att flytta till London och om allt roligt som ska hända i framtiden. Men innan den idylliska eftermiddgen övergår i kväll kommer Laurel att ha blivit vittne till ett fruktansvärt brott som förändrar allt.
2011:
Laurel är en firad skådespelerska, men hon plågas fortfarande av minnena från den där dagen. För att söka sanningen och lösa mysteriet återvänder hon till föräldrahemmet och börjar pussla ihop bitarna i en dramatisk historia, som sträcker sig tillbaka till andra världskriget. Hennes mor bär på en välbevarad hemlighet som visar sig vara långt mer omskakande än Laurel någonsin kunnat föreställa sig.


Kate Morton skriver mesterlig om familiehemligheter og mysterier fra fortiden. Alle hennes bøker er skrevet etter samme oppskrift (og ofte fra Storbritannia og Australia), men med helt ulike og unike historier. Det gjør det alltid like spennende å lese hennes fantastiske og gripende romaner. Beskrivelser og detaljer av personer, miljøer, situasjoner, relasjoner, følelser, osv. er så malende og filmiske. Man blir liksom kjent med personene i boka. Kate Morton hopper elegant mellom ulike tidsepoker, som øker spenningen i historien og vi får se historien fra ulike synsvinkler. Det er alltid et driv i hennes bøker, og sidene blar nesten av seg selv...
Jeg venter utålmodig på neste bok, Kate!  :)




Den får 5 av 5 hjerter.

Orginaltittel: The Secret Keeper
Norsk tittel: Hemmeligheter

Her fins en liten smakebit av boken, fra et tidligere innlegg.

2 kommentarer:

  1. Denne skulle jeg gjerne ha lest ..
    Koselig du ville bli med på min giveaway ..lykke til!
    Ønsker deg en fin maihelg.
    klem Anne

    SvaraRadera
  2. No må eg bli flinkare til å lese.
    Tenkte meg innom bibloteket i går, men kom ikkje så langt.

    Ha fin Kristi Himmelfart!

    klem

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...