12 maj 2013

Smakebit på søndag "Blå dahlia"

Det er søndag igjen og tid for "Smakebit på søndag", som arrangeres av Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten. Det går ut på å dele noen linjer eller et avsnitt fra boka man leser akkurat nå.
Ta en titt så kanskje du finner bra boktips og oppdager nye blogger. (Klikk på logoen under.)

 
Jeg leser nå "Blå dahlia" av Nora Roberts - endelig. Den har ligget lenge på vent, men nå har jeg altså begynt. Jeg leser på svensk. Boka har jeg fått av svigermor.
 


(Bildet er googlet.)
 
Baksidetekst:
Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella Rothchild tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både jobb på familjen Harpers handelsträdgård och bostad i det anrika huset. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans.
Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek... Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan hon vara någon som tidigare bott på Harperegendomen? Vad finns i kvinnans förflutna som inte lämnar henne någon ro?
 
Blå dahlia är den första delen i Nora Roberts trilogi om tre kvinnor som möts vid ett vägskäl i livet, de behöver alla hitta nya sätt att leva. En charmig roman fylld av magi och romantik.
 
 
Smakebit fra side 38 (Stella er på jobbintervju og blir vist rundt):
"Där fanns krukväxterna, från det exotiska till det klassiska, och krukor från små som fingerborgar till sådana som kunna täcka en brunnsöppning. Här fanns fler tillbehör också, som klivstenar, spaljèer, bersåbyggsatser, trädgårdsfontäner och bänkar.
"Jag förväntar mig att min personal kan lite om allt", sa Roz medan de gick. "Och om de inte vet svaret ska de veta hur de tar reda på det. Vi är inte stora, inte jämfört med några av grossisternas anläggningar eller landskapsarkitekternas. Vi har inte samma priser som trädgårdsavdelningarna på storköpen. Så vi koncentrerar oss på att kunna erbjuda ovanliga växter förutom basutbudet, och så kundservice. Vi gör hembesök."


Originaltittel: "Blue dahlia"

Har du lest noe av Nora Roberts?

13 kommentarer:

 1. Denna bok minns jag! Den var en av de första "riktiga" vuxenböcker jag läste :) Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Har tänkt läsa något av Roberts men det har liksom aldrig blivit av.

  SvaraRadera
 3. Har ikke lest noe av henne. Var inne på siden til Bokklubben og det ser ut som om den ikke er oversatt til norsk, finnes kun på engelsk. Takk for smakebiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rema 1000 selger to bøker av Nora Roberts

   Radera
 4. Har ikke lest noe av denne forfatteren før, men kunne tenkt meg det. Tusen takk for smakebiten:)

  SvaraRadera
 5. Det er mange år siden jeg leste Nora Roberts, men husker henne som en solid og interessant historieforteller. Ha en fin søndag videre. :)

  SvaraRadera
 6. Jag har bara läst en bok av Roberts, som jag inte gillade speciellt mycket. Så jag skaffade mig en bok till, som jag inte läst än :)

  SvaraRadera
 7. takk for fin smakebit :) har aldri lest noe av roberts, enda ;)

  SvaraRadera
 8. Eg har lest mykje Nora Roberts, men ikkje denne. Håper den svarer til forventningane, og den går rett inn på tbr-lista mi:-)

  Ha ein fin dag!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten :) Jag har nog läst något av Nora Roberts för väldigt länge sedan. Tror inte det var riktigt min typ av böcker.

  SvaraRadera
 10. Det hørtes ut som en fin bok og en jeg kunne tenke meg å lese. Takk for fint tips :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 11. Nydelig fremside! Og historien høres veldig spennende ut - takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 12. Koselig å lese bøker med blomster.:)

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...