17 juni 2013

Hagebesøk

Det er ganske så rikt dyreliv i hagen vår og i området her. I alle fall om man regner med småkryp og insekter også... Men det hører med i en hage synes jeg. Bare de ikke spiser opp og ødelegger planter så! Ellers er de velkomne.
Nå i helgen har blant annet disse gjestet oss: (Klikk på bildene så blir de større.)

Haren har funnet en hvileplass i skyggen.
 
Forrige sommer hadde vi også besøk av en hare. I går så jeg to i naboens hage. Det tyder jo på at de trives her. Ikke er de så skvettne av seg heller, jeg var bare 7-8 meter ifra når jeg tok dette bildet. Store øyne har de - og sikkert myk pels.

En skjæreunge som er både nysgjerrig og skeptisk.
 
En liten familie holder et veldig liv om dagen, og det er skjæremor med sine 2 krevende små. Ja, de skriker på mat og flakser stadig vekk. Innimellom går de på oppdagelsesferd - som her i vår hage. Et fuglebad er spennende å utforske. Visste du at Skjæreungene har blå øyne? De fine fargene i fjærene er allerede på plass.

Spettmeis/Nötvecka/Sitta europaea
 
Jeg tror dette også er en unge, som venter på mat. Et søsken ble nemlig fôret ett par meter unna. Søt liten fugl med et tjuvaktig utseende, pga. det karakteristiske svarte båndet over øynene.
 
Det er interessant og fascinerende å kunne studere dyr og fugler på nært hold.
Har du ofte besøk i hagen?
Ønsker deg en herlig junidag! :)
 
 
 
 
 

8 kommentarer:

 1. Vakre bilder av søte hagegjester! Ja, det er så koselig å kunne studere dyr på nært hold i hagen.
  Her er det også mange forskjellige dyr, og det gleder meg :-)

  SvaraRadera
 2. Så koselig med besøk av så fine hagegjester !
  Her er det for det meste fugler ,men vi har et pinnsvinpar ..
  og spenningen er stor om det snart kommer noen små pinnsvin-nøster
  Har hatt det de siste årene og det er så koselig.
  Ha en fin junidag !
  klem Anne

  SvaraRadera
 3. De er søte og så fine bilder, ja velkommen til meg også bare ikke spis opp hele hagen he he.
  Klem fra Marit.

  SvaraRadera
 4. Det var fine hagegjestar du har hjå deg. Her er det for det meste fuglar, kattar og av og til ein hund som stikk innom. Før hadde vi ei fastboande pinnsvinfamilie. Dei var her i mange år men plutselig eit år kom dei ikkje igjen.
  Kos deg i sommarhagen din.
  Klem frå MarJE.

  SvaraRadera
 5. Dyreliv i hagen er en nødvendighet :) Hagen her ligger tett inntil skogen, så dyr er det mye av, særlig fugler, de mates i hagen. Men harepus vil jeg helst ikke ha på besøk da de ødelegger en god del.

  SvaraRadera
 6. Så herlige bilder. Elsker besøk av dyr i hagen - for det meste fugler ;) En harepus hadde vært koselig, da :) Vi har hester rett utenfor huset vårt - og det er også fint :) Det er vakre dyr.
  Så ville jeg bae innom for å gi deg en klem og ønske deg en riktig god sommer. Håper den blir like fin som du ønsker deg :) klem klem

  SvaraRadera
 7. Hei! Så koselige dyrebilder du har tatt i hagen din! Jeg er også stadig ute med kameraet for å fange øyeblikk i hagen min eller andre steder! Dyr er alltid (for uten Iberia sneglen da) veldig koselig å få besøk av ! I år har ulike humletyper vært gjevnt på besøk! Sommerfuglene har derimot vært mere sjeldent å se...i fjor var det ekstremt mange og ulike typer! Håper at de dukker opp etterhvert! Har kjøpt meg sommerfuglbusk...så da må de vell komme!!!? Så nydelig Skjæreungen er i fargene sine...flott fuglebad! Hilsen http://corneliasverden.wordpress.com

  SvaraRadera
 8. Hei du :-) Ta en titt i bloggen min, for nå er det tid for å begynne å scrappe igjen....

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...