20 juli 2013

Trilogi av Nora Roberts

I sommar har jag läst en av Nora Roberts trilogier - om Harpers Handelsträdgård. Den första boken har jag skrivit om här. Men jag tar med den i detta inlägg också, för att det skall bli en helhet.

Blå dahlia - del 1
 
Text på baksidan:
"Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella Rothchild tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både jobb på familjen Harpers handelsträdgård och bostad i det anrika huset. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans.
Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek... Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan hon vara någon som tidigare bott på Harperegendomen? Vad finns i kvinnans förflutna som inte lämnar henne någon ro?
 


Svart ros - del 2
 
Text på baksidan:
"Rosalind "Roz" Harper är en kvinna som genom alla motgångar i livet lärt sig att bli stark. Som änka med tre barn och efter ett sorgligt andra äktenskap med ett plågsamt avslut, anser hon sig vara färdig med kärleken. Desvärre fortsätter mannen från det andra äktenskapet att terrorisera henne. Men Roz försöker använda sin tid och kraft på sönerna och på sin framgångsrika handelsträdgård.
Roz ger den stilige författaren Mitch Carnegie i uppdrag att skriva om släkten Harper. Hon hoppas att han kan hitta någon dold familjehemlighet som kan förklara varför ett kvinnligt andeväsen ofta gör sig påmind på gården. Kanske kan Roz få svar på om andeväsendet är familjens beskyddare eller fiende? Mitt i allt detta vaknar känslor hos Roz som hon länge förnekat. Är det en spirande förälskelse hon känner, trots allt..."
 


Röd lilja - del 3
 
Text på baksidan:
"Den osalige anden som hemsökt Harpers Handelsträdgård sedan slutet på 1890-talet beter sig alltmer opålitligt och våldsamt. För att få som hon vill har hon beslutat sig för att manipulera den unga kvinnan Hayley...
 
Lily är Hayleys lilla dotter och den som betyder allra mest för henne. Men hennes nära vänninnor Rosalind och Stella är också som en familj för Hayley. Länge har hon undvikit att bli förälskad i en ny man men känslorna har börjat växa sig starka för den stilige Harper. Ovissa om sin förälskelse har både Hayley och Harper otåligt rört sig runt varandra. Ingen av dem vill förstöra deras speviella vänskap men båda längtar efter mer. Möjligheten att älska varandra finns där.
Men det finns någon som står i vägen för dem, och hennes krafter växer sig starkare och starkare. Vem är den osaliga anden, och kommer hon någonsin att lämna kvinnorna på Harpers Handelsträdgård ifred?"
 
Trilogin handlar om 3 olika kvinnor, men med skinn på näsan, som möts vid ett vägskäl i livet. De hittar nya sätt att leva och tillsammans tar de hand om Harpers Handelsträdgård.
Dessa böcker kan läsas fristående, men man får mycket mer behållning av att läsa alla tre. (Med risk för lite upprepning.) Och om man nu läser alla tre böckerna på raken - som jag - får man en liten överdos av kärlek och romantik. Historien kunde ha varit betydligt kortare efter min mening, men med alla detaljerade beskrivningar av personerna och miljöerna blir detta underhållande och lättläst.
Ett spöke på släktsgården skapar spänning och mystik till historien, som annars är förutsägbar. Men man fångas in i böckerna och det är svårt att lägga dom ifrån sig. 
Perfekt sommarläsning som inte kräver så mycket av läsaren. 
 
 
Totalbetyg: 3 av 5 hjärtan

Originaltitlar: "Blue Dahlia", "Black Rose", "Red Lily".
(Dessa blommor har en betydelse i varje bok.)

(Bilden är googlad.)
 
Nora Roberts föddes 1950 i Maryland, USA.
 Har skrivit under pseudonymer som Jill March, J.D. Robb och  Sarah Hardesty.
Hon är en av USAs mest produktiva författare, med över 200 böcker.
 
Har du läst något av Nora Roberts? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...