30 december 2015

Läsutmaningens sista dagar detta året

Det närmar sig årsslut och läsutmaningen går också mot sitt slut. Jag har klarat av "kraven" för att deltaga i tävlingen - nämligen att läsa/bocka av 30 punkter/böcker av 65.
Här kommer två ljudböcker till.


Författare: Carina Nunstedt och Ernst Kirchsteiger
Titel: Lyckan i det lilla
Uppläsare: Ernst Kirchsteiger
Tid: 4 timmar och 22 minuter

Handling:
Den folkkära tv-personligheten Ernst Kirchsteiger berättar om hur vi kan finna mer lycka i vardagen. Få kan som Ernst upptäcka det som är vackert, låta känslorna styra och få oss att må bra. I den här personliga tankeboken utvecklar han sin livsfilosofi. Med berättelser ur sitt eget liv delar han med sig av både ljus och mörker och ger sin syn på hur man skapar plats för mer kärlek, närvaro, lugn och lycka. En bok att inspiraras av och hämta kraft ur. En bok som hjälper dig att hitta hem och bli mer nöjd med den du är. Om vikten av att försonas med döden, att vänta in sin själ och att uppleva livet med alla fem sinnen.

Min åsikt:
Mycket bra bok med kloka tankar. Sedan får man lära känna Ernst lite mer, och höra hans behagliga röst.
Totalbetyg: 4 hjärtan av 5.

Läsutmaningen: #57 Läs en bok med originalutgivningsåret 2015Författare: Annika Thor
Titel: En ö i havet
Uppläsare: Melind Kinnaman
Tid: 6 timmar

Handling:
Systrarna Steffi och Nellie är tolv och åtta år gamla. De skickas av sina föräldrar till Sverige för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike. Systrarna vet ingenting om Sverige, bara att de ska bo på en ö i Göteborgs skärgård. De drömmer om en semesterort med palmer längs strandpromenaden, stränder med solstolar och glassförsäljare, ett piano och en hund. När de kommer fram via tog och båt är ingenting som de väntat sig. Där finns bara hav och sten, sjöbodar och fiskebåtar. Det luktar fisk och ingen talar deras språk. Här ska de bo, vid världens ände. På en ö i havet.

Min åsikt:
Detta är första boken (ljudboken) i en serie om 4. Jag tyckte att detta var en intressant bok som förmedlar känslor, miljö och situationer mycket bra. En serie för större barn egentligen, men passar för vuxna också. En vemodig men ändå varm historia, som faktisk är aktuell även nu. 
Totalbetyg: 5 små hjärtan av 5.

Läsutmaningen: #12 Läs en bok med anknytning till andra världskrigetPS. Vill du titta på min statussida kan du kika här.
5 kommentarer:

 1. Bare innom for å ønske deg
  et velsignet godt nytt år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Takk for det, og det samme til deg! :)

   Radera
 2. Tittar in i all hast och önskar dig ett Gott Nytt År!
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. God fortsättning på det nya året.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...