1 juli 2013

"Blå dahlia" av Nora Roberts

Då har jag läst den första boken i Nora Roberts triologi om Harpers Handelsträdgård. Denna boken har jag fått, och jag har skaffat mig de två andra. Nummer två har jag precis börjat på.

Bok nr.1 (Bilden är googlad.)
 
Text på baksidan:
"Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella Rothchild tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både jobb på familjen Harpers handelsträdgård och bostad i det anrika huset. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans.
Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek... Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan hon vara någon som tidigare bott på Harperegendomen? Vad finns i kvinnans förflutna som inte lämnar henne någon ro?
 
Blå dahlia är den första delen i Nora Roberts triologi om tre kvinnor som möts vid ett vägskäl i livet, de behöver alla hitta nya sätt att leva. En charmig roman fylld av magi och romantik."
 
Jag har inte läst något av Nora Roberts innan. Det här är väldigt amerikanskt, men absolut underhållande. Jag gillar att miljön är på en gammal gård och en handelsträdgård. Det er lite annorlunda och intressant. (Jag tycker ju om sådant.) Jag retar mig lite på att det svärs endel och att dom dricker alkohol i tid och otid. (Onödigt tycker jag.) Dessutom läggs det mycket vikt på personernas yttre utseende. Jag gillar dock beskrivningarna av personernas egenskaper och känslor. Ja, det blir lite kluvet... Ingen 5-poängare alltså.
Mitt i det hela finns ett spöke från det förflutna som ger historien en gnutta spänning. Det blir även lite släktsforskning. Historien är förutsägbar och lättläst, lagom trevlig och passar bra som semesterläsning.
 
Totalt betyg: 3 hjärtan av 5.
 
Originaltitel: "Blue Dahlia"
Ingredienser: Sorg, spöken, vänskap, kärlek, blommor/trädgård, familjerelationer, kvinnoöden, livet..
Sidor: 359 (pocket)
 
Har du läst något av Nora Roberts?

2 kommentarer:

 1. Takk for tips på nye bøker.
  Denne forfattaren har eg ikkje lese noko av.
  Håper du har ein fin sommar der du bur.
  Her har det regna kraftig i dag, men det lettar no til kvelden, og 14 grader :)

  Ynskjer deg ei fin juliveke !
  Anne-Mari

  SvaraRadera
 2. Ny forfatter for meg..men det virker som en nydelig sommerbok:)
  Syns det er så flott å få boktips..da jeg leser masse selv og liker godt å oppdage nye forfattere:)
  Nyt sommeren:)

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...