1 september 2013

En smakebit på søndag - "I pinjeträdens skugga"

Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten oppfordrer hver søndag til å dele en smakebit fra boka vi leser i for stunden.
Tidligere i uka var jeg innom en bruktbutikk som drives av Røde Kors med et par fulle bæreposer. Det er så godt å få ryddet og sortert litt i hyller og skap iblant. Gjenbruk er bra - og pengene går til en god sak. Der kunne man fylle en pose med bøker for 20:- (!) og jeg lot meg friste.
Denne boka var med i posen:


Baksidetekst:
"För första gången i sitt liv har den väluppfostrade och blyga Selina gjort något oväntat. Hals över huvud har hon begett sig till den spanska ön San Antonio i Medelhavet och lämnat fästmannen Rodney hemma i London. Hon hoppas att hon äntligen ska få träffa den far hon har längtat efter i hela sitt liv.
Det blir en omtumlande resa för Selina. Här finns nämligen den mystiske George Dyer, som är den som har nyckeln till hennes förflutna..."

Smakebit fra side 17-18:
"Så fick hon syn på Daphne du Mauriers 'Rebecca'. Boken var nött och tummad och hade gula pärmar. Selina drog ut den och slog upp de tättryckta sidorna. Då ramlade ett fotografi ner på golvet. Selina tog upp det och såg på bilden, som föreställde en man i uniform. Håret var svart, ögonbrynen var buskiga och de mörka ögonen glittrade skattlystet trots att läpparna inte log. Han hade en grop i hakan. Uniformen var välskräddad och satt snyggt och över ena axeln blänkte ett officerskoppel. Selina kände hur det klack till i hjärtat. Hon såg noga på mannens mörka ansikte och tyckte att dragen påminde en smula om hennes egna. Så tog hon med sig bilden och satte sig framför spegeln och jämförde sin egen ansiktsform, hårfäste och kantiga haka med mannen på fotografiet. Men sedan suckade hon besviket. Soldaten på bilden var en stilig ung man och Selina såg alldaglig ut. Hans öron låg tätt intill huvudet, men hennes stod ut som vingmuttrar.
Selina vände på fotografiet och läste texten på baksidan. Där stod: 'Till min älskade Harriet från G.' Sedan var det några kryss som symboliserade kyssar.
Hennes mor hette Harriet. Nu hade Selina fått bekräftat att fotografiet föreställde hennes far."

Denne boka har bare 181 sider, og er en koselig og underholdende fortelling. Romantisk komedie - føre sin tid. Føre mobilens og den bærbare dataens tid.  Jo, jeg leste den ut fort. (Perfekt en regnværsdag.) Beskrivende og lettlest. Jeg fikk lyst å reise til Middelhavet!

Oppdatering: Den får 4 små hjerter av 5.

Originaltittel: "Sleeping tiger" (1967)
Finner ingen norsk tittel. Spør på ditt bibliotek.


Rosamunde Pilcher
(født 1924 i Cornwall, Storbritannia)
har 4 barn og 14 barnebarn.
Sluttet å skrive bøker år 2000.

Dette var mitt første møte med Rosamunde Pilcher. Det blir nok fler, i bøkenes verden! Har du lest noe av henne?

Her finner du flere smakebiter! Klikk på logoen under! 

 
 

14 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten! Jag vill minnas att jag läst något av Pilcher för länge sedan, men det var nog inte den här boken. Ha en fin söndag!
  Caroline - Bland böcker (www.blandbocker.blogg.se)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst något av Rosamunde Pilcher, men jag funderar på att göra det. De verkar vara så mysiga böcker. Tack för smakebiten :)

  SvaraRadera
 3. Flott smakebit! Jeg var helt oppslukt i denne forfatteren for ganske mange år siden, men nå er det lenge siden jeg har lest noe av henne. Kanskje jeg burde prøve meg på denne? :)

  SvaraRadera
 4. Morsomt å komme over en gammel bok som man "faller" for. Husker jeg fant en liten tynn bok på engelsk på begynnelsen av 90-tallet: The bridges of Madison County. Syntes den var så bra, og det var noen år før filmen gjorde boken berømt her hjemme.
  Flott med sånne smakebiter.
  God søndag!

  SvaraRadera
 5. En påse för 20 kronor? Livsfarligt! Har läst Pilcher men det var länge sedan. Den här smakbiten gillade jag.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att jag känner igen namnet Pilcher på ett sådant sätt att jag tror att jag läst något av henne, men jag kan inte för mitt liv komma på vad det skulle vara i så fall :) Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Oi,denne boken fikk jeg lyst til å lese,samt å sjekke ut andre bøker av henne. Tusen takk for fin smakebit:) Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Jag har inte läst något av Pilcher, tror inte ens jag har en bok av henne i bokhyllan. 20 kronor för en påse med böcker låter som paradiset! Där skulle i alla fall jag trivas... :)

  SvaraRadera
 9. Har inte läst något av denna författare tidigare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Jag tror att jag har läst två av Rosamunde Pilchers böcker, men jag tyckte inte att just de var så bra. Men jag har hört mycket bra om t.ex. "Snäcksamlarna". Jag tror att jag kanske hade otur med vilka jag valde.

  SvaraRadera
 11. Har ikke lest noe av denne forfatteren, virker da som en flott forfatter. Takk for forfatter- og bok tips!:) Takk også for smakebiten! Ønsker deg en flott søndag!:)

  SvaraRadera
 12. Har läst någon eller ett par böcker av Pilcher men det var väldigt länge sen och då skrev jag inte upp lästa böcker så jag minns inte vilka det var. Men jag minns att jag gillade det jag läste.. Tack för smakebiten! :)

  SvaraRadera
 13. Så gøy å få en hel pose med bøker til tyve kroner! Og denne boken du fikk med deg høres fin ut :)

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...