9 november 2014

En smakebit på søndag - "Bumerang" av Tatiana de Rosnay

Tidligere i høst vant jeg 4 bøker av Tatiana de Rosnay. Etter å ha lest "Huset du elsket" begynte jeg på denne... Jeg har ikke lest noe av forfatteren før dette - kanskje blir hun en ny favorittforfatter? Hittils liker jeg hennes bøker.
Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten utfordrer hver søndag å dele en smakebit fra boka vi leser for tiden. 


Baksidetekst:
Antoine Rey har funnet den perfekte overraskelsen til søsterens 40-årsdag:en helg ved sjøen i barndomsparadiset Noirmoutier, der de ikke har vært på tretti år. Det var den siste sommeren moren levde. Turen vekker minner, og ikke bare gode. På vei tilbake til Paris er Mèlanie taus og anspent, og idet hun tar sats for å fortelle Antoine noe, mister hun kontroll over bilen. Mèlanie blir hardt skadet, mens Antoine ikke får en skramme.
Fast bestemt på å finne ut hva som opprørte søsteren så sterkt, kommer Antoine på sporet av en vel bevart familiehemmelighet, som ser ut til å dreie seg om moren. Og han kommer over en bunke kjærlighetsbrev...


Smakebit fra side 43:
Règine, stemoren deres, hadde overtatt, modernisert leiligheten og utslettet hvert eneste spor av Francois Reys første kone, Clarisse. Først i dette øyeblikket gikk det helt opp for Antoine.

Smakebit fra side 56-57:
Den bedøvende duften av roser nådde neseborene, og med et støt husket han ettermiddagsteen sammen med besteforeldrene på nettopp denne plenen, ved siden av rosene. Han husket de tynne, porøse madeleines som han dyppet i Darjeeling-teen med melk, den skarpe lukten fra farfarens sigarett, farmorens fløyelsmyke sopranstemme, tantens brå og hese latter. Og han husket moren og smilet hennes, og hvordan øynene hennes lyste opp når hun så på barna sine. 
Borte. Alt sammen borte. Han tenkte på hva det kommende året ville bringe. Om det ville være mulig å riste av seg den overveldende tristheten som holdt ham nådeløst fast. Aldri hadde han følt den sterkere enn tilbake her på Noirmoutier.


Tatiana de Rosnay (1961)
Journalist og forfatter, født i Frankrike.
Engelsk mor og russisk-fransk-mauritisk far.
Hun er gift, har 2 barn og bor i Paris.


Vil du lese flere smakebiter og få nye boktips? Klikk på logoen under!

Oppdatering:
Tatiana skriver bra, men i denne boken er det historien som ikke får full pott av meg. Jeg kan ikke riktig sette fingeren på hva det er. Om dette var en film ville jeg ha klasset den som drama, ikke romantisk komedie. Det er for mye død og sorg. Utenpå boken står det at det er en feelgod-bok. Men det var ikke noe å le eller skratte av her. Jeg ble mer trist liksom.
Men jeg leser gjerne mer av Tatiana de Rosnay.
Den får 3 store hjerter av 5.
18 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten och ha en fin söndag! :)

  SvaraRadera
 2. Tatiana de Rosnay har jag inte läst, men jag har sett filmen som bygger på hennes Sarahs nyckel. Ibland nöjer jag mig med filmen :)

  SvaraRadera
 3. Ja hon är riktigt bra, har bara läst Nyckeln än så länge.

  SvaraRadera
 4. Ett tilltalande omslag. Skulle nog kunna tycka om att läsa den boken. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Känner inte till den här boken, men tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Denne har jeg lest. Liker bøkene hennes godt. Har vel lest 4 tror jeg og huset du elsker skal snart leses. Ha en fin søndag

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten, det låter som en dramatisk bok. Har läst Sarahs nyckel av henne, men inte fler.

  SvaraRadera
 8. Jeg har lest denne og Saras nøkkel av Rosnay. Men jeg tror jeg har to bøker til av henne i hyllene mine som jeg også gjerne skulle ha lest (Det betyr at jeg må rydde i hyllene når jeg begynner å bli usikker på hva som er der) :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Jag har läst ett par böcker av Tatiana de Rosnay men inte just denna. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 10. Jag har läst två böcker av henne och hon är en av mina nya favoriter. Har den här i bokhyllan och ser fram emot att läsa den snart. :) Tack för smakbiten! Ha en bra söndagskväll.

  SvaraRadera
 11. Har ikke lest noe av henne..Takk for smakebiten.:)

  SvaraRadera
 12. Denne har jeg liggende, kanskje jeg skulle fått lest den snart... tusen takk for smakebiten og ha en fin kveld:-)

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. Jag har läst denna och minns att jag gillade den. Huset du älskade vill jag läsa framöver. Har du läst Colombes granne? Den var riktigt spännande och bra tyckte jag. ;)

  SvaraRadera
 14. Tatiana de Rosnay gillar jag, men har inte läst just denna. Tack för smakebiten och tipset! :-)

  SvaraRadera
 15. Åh, vilken lycka att vinna böcker!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...