13 december 2015

En smakebit på søndag - Julefortellinger

Det er tredje søndag i advent, og det er også Lucia-dagen. Her i Sverige feires det kanskje mer enn i Norge? Julen nærmer seg og jeg har denne boka (kjøpt på salg i høst) på nattbordet...

Aschehoug Forlag
Utgitt 2013
173 sider

Baksidetekst:
Alle har vi et juleminne! Jula er tradisjonstid, men i denne boka finner du helt nye julefortellinger fra noen av våre beste forfattere, og utvalgte perler fra eldre tider. Her er noe for enhver. Bli med hjem til familien Hagerup på julaften, til jul i bygda fra Helga Flatlands romantriologi, og få en helt ny forklaring på hvordan vi vet om nissen finnes. Kom i den rette julestemningen med nye, klassiske julefortellinger.

Forfattere: Unni Lindell, Merethe Lindstrøm, Ketil Bjørnstad, Klaus Hagerup, Tom Kristensen, Tom Egeland, Helga Flatland, Johan Harstad, Tove Jansson, Alf Prøysen, Larry Brown, Sigrid Undset, Christian Valeur, Anne B.Ragde, Leo Tolstoj og H.C.Andersen.


Smakebit fra 'Den første jula' av Helga Flatland, side 30:

Men Trygve skal ikke sette på plass  flere julestjerner, han skal ikke bli løftet av bestefar, ligge mellom oss i sengen, rope om at vi skal vente, komme løpende etter oss eller være seg selv og være Trygve på alle de måtene han var Trygve på. Dette er den første julen uten Trygve, men han er så mye mer til stede og tar så mye mer plass enn noensinne at ingen av oss helt vet hvordan vi skal forholde oss til ham, til den nye trygve som er død og ikke kommer hjem til jul som han sa at han skulle gjøre, men som er overalt likevel.Ønsker alle en fin adventssøndag og Lucia!
Slapp av med en god bok innimellom alle juleforberedelser.


PS. Ser at utfordringen hos Mari med litterære smakebiter har juleferie, men legger ut en smakebit likevel.  ;)

Jeg gir denne boka kort og godt  4 av 5 hjerter.

4 kommentarer:

 1. Fin smakebit i adventstida. Har boka og las den før jul sist år. I dag har jeg kuttet ut smakebiten, har ikke hatt tid til å forberede. Har vært avgårde og besøkt barn og barnebarn, byttet gaver og kost oss sammen. Bare en av dem kommer hjem til jul.

  SvaraRadera
 2. Der ser ut som ei koseleg bok.
  Kanskje eg finn den hos den lokale bokhandelen ?

  Ynskjer deg ei fin ny veke.

  SvaraRadera
 3. Alltid koselig med ei god julebok.
  Har etpar bøker jeg ikke har lest som jeg
  må finne frem å ha klare til en dag jeg har tid til
  å sette meg ned.
  Ønsker deg ei velsignet god adventsuke :)

  SvaraRadera
 4. Blir glad när jag tittar in till dig. Du bjuder på mycket trevlig inspiration.
  Önskar dig en fortsatt trevlig december.
  Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...