Nu efter all julmat är det skönt att göra något annat och lite lättare. Pajer och gratänger är gott!
Smaklig måltid!
Här kommer receptet som vi (ja, "Mandelmannen" lagar också mat ibland) brukar använda:
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 gram margarin
3/4 dl kesella (kvarg)
Fyllning
500 gram broccoli
1 st purjolök
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk senap
2 dl riven ost
Rör ihop pajdegen och tryck ut i en form. Låt stå i kylskåp i 30 minuter. Grädda i ca. 10 minuter i 200 grader.
Bryn purjolöken och broccolin i olja, krydda med pizzakrydda eller basilika. Lägg i pajskalet.
Rör ihop äggstanningen och häll över. Strö ost ovanpå.
Grädda i 25-30 minuter mitt i ugnen i 200 grader.
Serveras gärna med tomatklyftor og en enkel grönsallad.
Smaklig måltid!
Nam! Ser godt ut:) Og dufter nok alldeles herlig nystekt...! Ja deilig med litt lettere mat nå etter all mektig julemat!
SvaraRaderaHa en fin dag, klem
Å, jeg elsker pai, så denne skal jeg prøve, ser utrolig god ut!!
SvaraRaderaVil ønske deg et riktig godt nytt år og gleder meg til fortsatt godt bloggvennskap i 2012 :)
Håper jul- og nyttårsfeiringen din var fin.
Klem fra meg
Detta recept har testats på sockenvägen till lunch och fick tummen upp :-D
SvaraRadera