10 januari 2012

Dagens lunchtips: Broccolipaj

Broccoli kallas också sparriskål, och är en släkting till blomkål. Det är en av dom mest näringsrika grönsakerna, och jag gillar den mycket!  =)
Nu efter all julmat är det skönt att göra något annat och lite lättare. Pajer och gratänger är gott!

Smaklig måltid!

Här kommer receptet som vi (ja, "Mandelmannen" lagar också mat ibland) brukar använda:

Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 gram margarin
3/4 dl kesella (kvarg)

Fyllning
500 gram broccoli
1 st purjolök

Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk senap
2 dl riven ost

Rör ihop pajdegen och tryck ut i en form. Låt stå i kylskåp i 30 minuter. Grädda i ca. 10 minuter i 200 grader.
Bryn purjolöken och broccolin i olja, krydda med pizzakrydda eller basilika. Lägg i pajskalet.
Rör ihop äggstanningen och häll över. Strö ost ovanpå.
Grädda i 25-30 minuter mitt i ugnen i 200 grader.

Serveras gärna med tomatklyftor og en enkel grönsallad.
Smaklig måltid!

3 kommentarer:

  1. Nam! Ser godt ut:) Og dufter nok alldeles herlig nystekt...! Ja deilig med litt lettere mat nå etter all mektig julemat!
    Ha en fin dag, klem

    SvaraRadera
  2. Å, jeg elsker pai, så denne skal jeg prøve, ser utrolig god ut!!
    Vil ønske deg et riktig godt nytt år og gleder meg til fortsatt godt bloggvennskap i 2012 :)
    Håper jul- og nyttårsfeiringen din var fin.
    Klem fra meg

    SvaraRadera
  3. Detta recept har testats på sockenvägen till lunch och fick tummen upp :-D

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...