21 januari 2012

Månedens boktips

Årets første bok ble: "Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley.
En bok jeg skaffet meg via ett gavekort hos en norsk nettbokhandel, som takk for hjelpen i en spørreundersøkelse hos dem. Boka har nå stått i bokhylla ett par år, og etter at jeg leste denne boka  av samme forfatter, ville jeg mer enn gjerne lese denne. (Vil-lese-bøkene blir bare fler og fler!)  ;-)

(Bildet er googlet.)

"Churinga er en gave til Jenny fra ektemannen. Tragiske omstendigheter gjør at hun ikke får vite om det før etter hans død. Sauefarmen ute i den australske ødemarken skulle være en overraskelse, og det var en spesiell grunn til at han ville gi henne den. Nå får hun ikke vite hvorfor. Alene og fortvilet begir Jenny seg ut i det ukjente. Hun blir som forhekset av den strenge skjønnheten i det barske landskapet. Endelig får hun ro til å sørge og forsøke å se fremover igjen.

Men Churinga har sine hemmeligheter. Jennys nye naboer er uvillige til å snakke om Matilda Thomas, kvinnen som i årtier drev sauefarmen alene. Og jo mer tid Jenny tilbringer på gården, jo sterkere fornemmer hun Matildas nærvær. Hun finner dagbøkene til denne gåtefulle kvinnen. Historien de koan fortelle er langt mer sjokkerende og dramatisk enn noe Jenny kunne ha forestilt seg. Og jo dypere hun trenger inn i fortiden, jo mer usikker blir hun på om det å ha arvet Churinga er en velsignelse eller en forbannelse."

Tamara McKinley skriver så levende og detaljert att man lett blir fanget inn i bokas verden. En riktig virkelighetsflukt. Jeg forstår at hun kjenner til Australia og miljøene der. (Hun har jo sin egne spennende historie og bakgrunn.)
"Siste dans for Matilda" er en gripende, dramatisk, spennende, historisk, og romantisk bok på 476 sider. I kjent Tamara McKinley-stil, men likevel er hisoriene hennes ulike. Jeg liker måten hun skriver på selv om denne boka, som er hennes første, er noe rå og voldsom. Men handlingen utspiller seg i det barske landlivet i det villeste Australia. Miljøene er så anderledes og spennende at det blir eksotisk. Romanen veksler mellom datid og nåtid, og det knyter sammen historien.
En bok med masse følelser og detaljer som gir historien liv. Dette skulle kunne bli en bra film!
En bok som setter seg i hjertet - kanskje mest på grunn av den overraskende slutten...

Originaltittelen er: "Matilda`s last waltz."
Den får 4 (små) av 5 hjerter.

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for koselig kommentar hos meg.
  Og for en vakker blogg du har. Jeg er også
  glad i mye av det du skriver om, bøker, foto,
  hage m.m. Derfor legger jeg meg til som
  følger hos deg
  Unn :)

  SvaraRadera
 2. Takk for tipset, nå fekk eg lyst til å lese :)

  Klem :)

  SvaraRadera
 3. Tack för boktipset.Säkert en spännande bok. Härligt att läsa om människor i främmande miljöer.Tänk att i sin egen läsfåtölj plötsligt befinna sig "down under".

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...