13 mars 2015

X-faktor blomster - hvit

Tredje runde i blomsterkonkurransen hos Moseplassen, og temafargen er hvit.
Hvem stopper vel ikke opp et øyeblikk når man får se et kirsebærtre i full blomstring!? Om man kommer nære dette flor og titter på hver enkel blomst, da åpenbarer det seg mange fantastiske detaljer -  og kanskje ett og annet insekt.

Jubelbrus om våren - 
oppdagelsen av kirsebærblomstringen.

Etter at høsten har ryddet bort alle farger, slukket lyset og gått for året, er det verd å vente på våren i noen måneder. Årsakene er mange; kirsebærblomstringen er èn av dem. Hvert år blir jeg like betatt av de skjøre skjønnhetene som sprer livsglede!

Klikk på logoen under for å se flere hvite blomster, 
lese regler, osv. Meld deg på!


14 kommentarer:

  1. Lykke til i konkurransen- et nydelig bidrag :) Og Gratulerer til deg og dine runde år- håper du hadde en herlig dag. Klart du kan få oppskriften på stablebrødet. Her kommer den :)

    1/2-1 pk tørrgjær
    Ca. 10-12 dl hvetemel
    2 dl vann
    2 dl h-melk
    1 egg
    1 1/2 ts havsalt
    2 ss olivenolje

    Fyll:

    8 ss smeltet meierismør
    100 g revet parmesan ( Kan bruke annen ost også eller i tillegg)
    1 neve frisk timian hakkes ( Jeg brukte tørkete urter nå)
    1 neve frisk basilikum
    Saft av 1/2 sitron
    3 klyper havsalt


    Deig:


    Bland alt det tørre i en bolle.
    Varm opp melk og slå i kaldt vann slik at væsken blir fingervarm.
    Bland olivenolje og vann, ha melk i det tørre.
    Ha i egget og elt deigen i eltemaskin i 8-10 minutter.
    Legg deigen på en melet bordplate og kjevle ut et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm.



    Fyll:


    Pensle på smør, strø på parmesan, urter og salt slik at det blir jevnt fordelt.
    Ha over sitronsaft.
    Del deigen opp i strimler på 8 cm.
    Legg remsene oppå hverandre og del de opp i 10 cm. Lag små bunker med firkanter.
    Ta en brødform med litt høy kant og pensle den med smør eller olivenolje.
    Stable oppi deigbunkene og strø over litt parmesan på toppen.
    Hev brødet i 30-45 minutter.
    Stekes på 200 grader i
    30-40 minutter.

    God helg klemmer Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen takk, Monica! :)
      Så snill du er! God helg ønskes deg også!

      Radera
  2. Kirsebærblomster er nydelige! En kjærkommen blomstring om ikke så altfor lenge. Lykke til i konkurransen! God helg:-)

    SvaraRadera
  3. Nydelige kirsebær blomster! De er så fine :)

    Lykke til!

    SvaraRadera
  4. Nydelige blomster på kirsebærtreet. Lykke til!

    SvaraRadera
  5. Gleder meg til den blomstringen ja, utrolig fine blomster når man går tett innpå. Lykke til!

    SvaraRadera
  6. Nydeleg bilde av kirsebærblomster.
    Enige med deg, den er eventyrleg vakker om våren.

    Lukke til.

    SvaraRadera
  7. Kirsebærblomstringen er noe av det fineste om våren, ja frukt og bærtre generelt. Jeg er så glad i kirsbærgrener at jeg alltid plukker inn noen mens det fortsatt er vinter, etter blomstringen får de tørke og da står de liker gjerne en stund til med sine, hvite fine blomster :o) Herlige farger på genseren din, jeg måtte jo straks innom og ta en titt :) Herlig god helg til deg!

    SvaraRadera
  8. Körsbärsblom hör våren till. Lycka till i utmaningen!

    SvaraRadera
  9. Utrolig flott blomst. Ønsker deg lykke til i konkurransen.

    Klem Vivi

    SvaraRadera
  10. Og nå er det ikke så lenge igjen til den herlige kirsebærblomstringen :)

    SvaraRadera
  11. Tusen tack för grattishälsningen på min födelsedag. Och nu skickar jag en tillbaka. Grattis till dig i efterhand. Vi fyller ju bredvid varandra. Vilken vacker bukett du fick och så fina vinster också. Då blir man glad.
    Ha en skön helg. Kram Eva

    SvaraRadera
  12. Jag håller med om att körsbärsblomning hör till våren! Hade själv ett träd som tyvärr frös ihjäl för några vintrar sedan när temperaturen gick ner till -32grader *burr* sa både vi och trädet. Idag får stammen och grenarna agera klätterstöd till klematis. Men visst önskar jag mig ett nytt körsbärsträd också! Ha en skön helg och Lycka till i utmaningen! Mvh Jonbel

    SvaraRadera
  13. SÅ FLOTT! DET ER VÅR!!

    KLEM OG FIN NY VEKE YNSKJER EG DEG :-)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att skriva några ord. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...